19 Kasım 2016 Cumartesi

Ev Yapımı Tantuni

Malzemeler:
* 300-400 gr orta yağlı kıyma
* 2 adet soğan
* maydonoz 
* 2 adet domates
* tuz kırmızı toz biber
Hamuru İçin:

* 4 su bardağı un
* 1.5 su bardağı ılık su
* 1 tatlı kaşığı maya
*tuz

Yapılışı:

    Lavaşı için unu derin bir kaba koyup ortasını açıyoruz. Havuza mayayı döküp üzerine su ve tuzu ekleyerek yavaş yavaş una yedirip yoguruyoruz. Yumuşak bir hamur elde edince yarım saat bekleyerek mayalanmasını sağlıyoruz. Daha sonra bezelere ayırıp her birini tabak boyutunda açarak yağsız yanmaz tavada iki tarafını da  pisiriyoruz. Pişen lavaşları kurumaması için temiz bir sofra bezine sarıyoruz.
IIçharcı için kıymayı az yağda kavuruyoruz, 1 adet doğranmış soğanı da ekleyip kavurduktan sonra, tuz ve kırmızı toz biber atıp altını kapatıyoruz. (Soğan koymadan da sadece kıymayı kavurabilirsiniz). Diğer soğanı ve domatesi de küp küp doğruyoruz. Maydanozu doğruyoruz.  Lavaşı kıymanın üzerine basıp yağlanmasını sağladıktan sonra, içine kıymalı harçtan koyup üzerine domates, soğan ve maydanozdan koyup limon sıkıyoruz. Kırmızı toz biber ve tuz da serptikten sonra yufkayı sarıyoruz. Dilerseniz tantuniyi küçük doğranmış etlerle ya da tavukla da yapabilirsiniz. Kıyma daha çabuk piştiği için onu tercih ettim ben. Afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder