2 Mayıs 2016 Pazartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Malzemeler:

* yarım kilodan az taze yaprak
* 2 su bardağı pirinç
* 5 adet orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* yarım su bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı yenibahar
* tuz
* 1 adet limon

Yapılışı:

      Yaprakları yıkadıktan sonra büyük bir kaba koyup üzerine kaynar su döküp kapak kapatıyoruz ve yaprakların yumuşayıp renk değiştirmesi için yarım saat bekliyoruz. Diğer taraftan içini hazırlıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz, salçayı da ekleyip kavurduktan sonra pirinçleri, tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra 1 su bardağı su koyup pirinçler suyunu çeken kadar pişiriyoruz. Az pişmiş olan harcımızdan saplarını kopardığımız yapraklara bir yemek kaşığından daha az miktarda harcımızdan koyarak sarıyoruz.  Altına yaprak serdiğimiz geniş bir çelik tencereye sarmaları diziyoruz. Üzerine doğranmış limonları diziyoruz ve bir miktar zeytinyağı gezdiriyoruz. 3 su bardağı da su döküyoruz. Sarmaların dağılmaması için üzerine cam bir tabak kapatıp bastırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. 40 dakika kadar pişiriyoruz, yarım saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder