11 Mayıs 2016 Çarşamba

Çilekli Yaz Tatlısı

Pandispanya İçin Malzemeler:
* 4 adet yumurta
* 8 kaşık şeker
* 8 kaşık un
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1.5 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su
* 5-10 damla limon
Kreması İçin:
* 1.5 su bardağı süt
* 1 Türk kahvesi fincanı şeker
* 1 Türk kahvesi fincanı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kremşanti
* 1 su bardağı süt
* yarım kg çilek
Yapılışı:
    Şeker, su ve limon suyuyla şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet soğurken pandispanyası için, yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla çırpıyoruz, yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekledikten sonra çırpıp yağlanmış tepsiye döküyoruz ve 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yarım saat kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılınmış olan şerbeti kepçeyle üzerine döküyoruz. Muhallebi için de, bir kapta 1.5 su bardağı süt, un ve şekeri karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayinca içine vanilyasını da atıp altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ve kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz. Muhallebiyi şerbetledigimiz tatlının üzerine yayıyoruz. Üzerine de doğranmış çilekleri diziyoruz. Çilekler ekşiyse az miktarda pudra şekeri eleyebilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat soğuduktan sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder