14 Nisan 2016 Perşembe

Unlu Kıyır Böreği

Malzemeler:
* 3 adet yufka
* 100 gr tereyağı
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* un
Harcı İçin:
* 3 adet orta boy patates
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* tuz
Yapılışı:
      Patatesleri haşlıyoruz ve rendeliyoruz. Baharatları ve tuzunu ekleyerek karıştırıp harcımızı hazır hale getiriyoruz. Tereyağını ocakta eritip içine sıvıyağı koyuyoruz.  Yufkayı masaya yayıyoruz her yerine gelecek şekilde karışım yaptığımız yağı kaşıkla birkaç yerine dökerek fırça yardımıyla sürüyoruz. Yine her yerine gelecek şekilde süzgeç yardımıyla un eliyoruz. Yufkayı ikiye katlayarak yarım daire yapıyoruz. Yine yüzeyine yağ sürüp un eliyoruz. Düz kenarına hazırladığımız patatesli harcı koyarak yufkayı sarıyoruz ve rulo haline getiriyoruz. Dört parmak eninde parçalar kesip börekleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Kalan yağa yarım su bardağı kadar su ekleyerek yufkaların üzerine sürüyoruz ve 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar (35-40 dakika kadar) pişiriyoruz. Nefis çıtır börekler hazır. Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder