7 Şubat 2016 Pazar

Mercimek Köftesi

Malzemeler:
* 1 su bardağı mercimek
* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 2 adet orta boy soğan
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* yarım adet limon
* 4 yemek kaşığı nar ekşisi
* yarım demetten az maydanoz
* 4 dal yeşil soğan
* 1 çay kaşığı pulbiber
* yarım çay kaşığı kimyon
* yarım çay kaşığı çiğköfte baharatı
* az karabiber
* tuz
Yapılışı:
     Mercimeği yıkadıktan sonra bir tencereye koyuyoruz. Üzerine 3 su bardağı kadar su koyup mercimekler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra bulguru ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Bulguru şişerken, kuru soğanları doğruyoruz ve tavaya yağı koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz. Üzerine salçaları ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları da ekledikten sonra mercimeğin üzerine döküyoruz. Diğer taraftan yeşil soğan ve maydanozları doğruyoruz. Soğan ve salçayı ilave ettiğimiz mercimeği yoğuruyoruz. Yeşillikleri ilave ediyoruz, tuz, limon ve nar ekşisini de ekledikten sonra iyice yoğurup köfte şekli veriyoruz ve marul dizdigimiz bir kaba köfteleri yerleştiriyoruz. Mercimek köftelerimiz hazır afiyet olsun... Bir gün önceden kalan çorbalarınızı da mercimek köftesi yapmak için değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder