7 Ocak 2016 Perşembe

Gnocchi ( Patates Mantısı )

Malzemeler:
* 2 adet yumurta
* 2 adet büyük boy haşlanmış patates
* 2 su bardağı un
* tuz ve karabiber
Sosu İçin:
* 1 adet soğan
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı fesleğen
* tuz
* rendelenmiş kaşar peyniri veya sarımsaklı yoğurt
* eritilmiş tereyağında pulbiber
Yapılışı:
    Haşlanmış patatesleri büyük bir kaba rendeliyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz, unu, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Üzerini kapatarak 30 dakika dinlendiriyoruz. Sonrasında hamuru 4-5 parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı uzun şeritler haline getirip 1 cm eninde küçük parçalar kesiyoruz. Diğer taraftan çelik bir tencereye yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra tencerenin yarısından fazlasına sıcak su koyuyoruz. Tuz ve fesleğen atıyoruz. İyice kaynadıktan sonra içine mantıları atıyoruz ve mantılar suyun üzerine çıkana kadar haşlıyoruz. Biraz sulu bir şekilde tabağa alıyoruz. Üzerine ister sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberle (Türk usulü) isterseniz de rendelenmiş kaşar peyniri koyarak servis yapabilirsiniz. Patates sevenler için farklı bir tat oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder