11 Ocak 2016 Pazartesi

Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler:
* 1 litre süt
* 3 yemek kaşığı irmik
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı:
      Çelik bir tencerede irmik, un, şeker ve nişastayı karıştırıyoruz.  Çırpma teliyle karıştırarak üzerine sütü ilave ediyoruz. Topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz. Ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca içine bir paket vanilya ilave ediyoruz. Dip tutmaması için sürekli karıştırıyoruz. Bir iki dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpıyoruz. Diğer taraftan bisküviyi robottan çekip toz haline getiriyoruz. Borcam tepsiye toz halindeki bisküvileri yayıyoruz. Üzerine pişirdiğimiz muhallebiyi yavaşça döküyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine streç film kapatarak buzdolabına koyuyoruz. 2 saat sonra servis yapıyoruz. Servis yaparken dikdörtgen şeklinde kesip spatulayı ıslatarak altından dikkatlice alıp ters çevirerek tabağa koyuyoruz. Dilerseniz ikiye de katlayabilirsiniz. Yağsız hafif bir sütlü tatlı... Afiyet olsun :)
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder