3 Eylül 2015 Perşembe

Kıymalı Hünkar Beğendi

Kıymalı Karışım Için
Malzemeler:
* 200 gr kıyma
* 1 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* pulbiber
* tuz
Patlıcanlı Karışım İçin
Malzemeler:
* 4 adet patlıcan
* 1.5 su bardağı süt
* 1.5 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* karabiber
* tuz
Yapılışı:
      Öncelikle kıymalı karışımı hazırlıyoruz. Bunun için yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri sıvıyağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates salçasını da ekleyip karıştırdıktan sonra doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Tuz ve pulbiberi ekleyip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
       Patlıcanları ocakta veya fırında közlüyoruz. Hatta pide fırınına verirsek çok daha lezzetli olur. Közlenmiş patlıcanları soyuyoruz ve doğruyoruz. Tencereye yağları koyduktan sonra unu kavuruyoruz, hafif pembeleşince yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz ve hızlı hızlı kavuruyoruz. Kıvam alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Patlıcanlar ezilip kıvam alınca altını kapatıyoruz. Patlıcanlı karışımı sıcak sıcak servis tabağına koyuyoruz , ortasına boşluk açıp yine sıcak olan kıymalı harcı koyuyoruz. Yemeğimiz servise hazır :) dilerseniz parça etle veya tavukla da hünkar beğendi yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder