14 Temmuz 2015 Salı

Muzlu Kedi Dili Pasta

Malzemeler:
* 1 paket kedi dili (24 adet)
* 1 litre süt
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kremşanti
* 1 paket çikolata sosu
* 2 su bardağı süt
* 2 adet muz
* kedi dilini ıslatmak için süt
Yapılışı:
     Bir tencerede un, şeker ve sütü karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz. Karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz 2 dakika sonra da altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine kremşantiyi ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz. Diğer yandan 20 cm boyutlarındaki borcama kedi dillerinden 12 tanesini süte batırıp çıkararak diziyoruz. Üzerine soğuyan kremanın yarısını sürüyoruz. Muzları dilimleyerek üstünü muzla kapladıktan sonra diğer 12 kedi dilini de ıslatarak üstüne diziyoruz. Kalan kremayı da yayıyoruz. 2 su bardağı süt ile hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu da üzerine döktükten sonra buzdolabında bir gece bekletip hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz. Soğuk ve lezzetli pastamız hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder