20 Ocak 2022 Perşembe

Fiyonk Tatlısı

 Malzemeler:

* 1 yumurta 

* 4 yemek kaşığı yoğurt 

* yarım çay bardağı sıvıyağ

* 1 paket kabartma tozu 

* 1 paket vanilin 

* 3 su bardağı un

Şerbet için:

* 2 su bardağı şeker

* 2 su bardağı su

* birkaç damla limon

Yapılışı:

   Unun ortasında havuz açıp içine yoğurt, yumurta, yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alınca merdane yardımıyla servis tabağı boyutunda açıyoruz. Önce ince ve uzun şeritler kesip enine de küçük dikdörtgenler oluşacak şekilde kesiyoruz. Dikdörtgenleri ortasından sıkıp fiyonk şekli veriyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kaynatıp soğuttuğumuz şerbetin içine atıp karıştırıyoruz, 2 dk şerbetin içinde bekledikten sonra kevgir yardımıyla servis tabağına alıyoruz. Üzerini hindistan cevizi ya da toz antep fıstığıyla süsleyip servis yapıyoruz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder