16 Aralık 2020 Çarşamba

Tavuklu Zerdeçallı Arpa Şehriye Pilavı

 Malzemeler:

* 1.5 su bardağı arpa şehriye 

* 4 adet tavuk ızgara kemiksiz

* 1 adet kapya biber

* 1 adet soğan 

* 2 diş sarımsak 

* 1 yemek kaşığı tereyağı 

* 4 yemek kaşığı sıvıyağ 

* yarım çay kaşığı zerdeçal 

* yarım çay kaşığı kimyon

* az karabiber

* tuz

* 2.5 su bardağı su

Yapılışı:

Kuşbaşı doğradığımız tavukları 2 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz. Tavuklar suyunu çekmeye başlayınca tereyağını, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Küp doğranmış kapya biberi de ekleyip kavuruyoruz. Başka bir tencereye 2 yemek kaşığı yağı koyup arpa sehriyeleri orta ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz ve yanmamasına dikkat ediyoruz. Şehriyelerin yarısı beyaz kalacak şekilde kavrulduktan sonra tavukları ilave ediyoruz. Tuz ve baharatları atıyoruz, 2.5 su bardağı sıcak suyu da ilave edip kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çektiğinde nefis pilavımız hazır.  Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder