17 Nisan 2017 Pazartesi

Ispanaklı Fırın Makarna

Malzemeler:
* 1 paket fırın makarna
* yarım kg ıspanak
* 1 adet soğan
* pulbiber
* tuz
* rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Sosu İçin:
* 4 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı tepeleme un
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
 Juliyen doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave ediyoruz, tuz ve pulbiberi ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Diğer taraftan tencerede yağı eritip unu ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca azar azar sütü ilave ediyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz. Kaynayınca tuz ve karabiberi ilave ediyoruz kıvam alınca altını kapatıyoruz. Haşladığımız makarnaların yarısını yağlanmış tepsiye döküyoruz. Beşamel sosun yarısını üzerine ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine ıspanakları ilave ediyoruz. Kalan makarna ve sosu da ayrı bir yerde karıştırıp ıspanakların üzerine yayıyoruz. 200 dereceli fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Son 10 dakikasında kaşar peynirini de üzerine döküyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder