23 Nisan 2017 Pazar

İrmikli Rulo Pasta

Malzemeler:
* 1.5 paket petibör bisküvi
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İçi İçin:
* 2 buçuk su bardağı süt
* 1 çay bardağı irmik
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya

Yapılışı:
  Süt, irmik ve şekeri bir tencerede karıştırıp ocağa alarak kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz. Kaynayınca içine vanilyayı katıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan bisküvileri robottan çekip bir kaba alıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı, kakao ve sütü ekleyip yoğuruyoruz ve bir hamur elde ediyoruz. Masaya streçfilm serip hamuru koyuyoruz ve elimizle açıyoruz. Üzerine yine  streçfilm kapatıp merdane yardımıyla dikdörtgen yapıyoruz. Soğuyan iç muhallebiyide üzerine yayıp yine streçfilm kapatarak merdaneyle düzeltiyoruz. Kenarından streçfilmden tutarak kıvırıp rulo şekli veriyoruz. Buzdolabında 3-4 saat dindendirip taze meyvelerle süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder