18 Şubat 2017 Cumartesi

Tavuklu Arpa Şehriye

Malzemeler:
* 2 su bardağı arpa şehriye
*4 su bardağı su
* 4 parça tavuk but kemiksiz
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet kurusoğan
* 4 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* kırmızı toz biber
* karabiber
* tuz

Yapılışı:

    Tavuk butlarını kusbaşı şeklinde doğruyoruz.  Az bir miktar sıvıyağında kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra doğranmış soğan ve biberleri, ezilmiş sarımsakları ilave ediyoruz. Hepsi kavrulduktan sonra baharatlarını koyup altını kapatıyoruz. Diğer taraftan da sıvıyağı ve tereyağını karıştırıp arpa sehriyeleri pembeleşene kadar kavuruyoruz. Tavuklu harcımızı da içine döküp karıştırıyoruz. Suyunu ve tuzunu koyup kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çekince kapatıyoruz. 5-10 dakika dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Yanında salatayla nefis bir yemek oluyor. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder