22 Şubat 2017 Çarşamba

Haluje

Malzemeler:
* 1 adet yumurta
* 4-5 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* su (sert bir hamur olacak)
* sarımsak
* yoğurt
* tereyağı
* pulbiber

İç Harcı için:

* 3-4 adet patates
* 1 adet soğan
* tuz
* pulbiber

Yapılışı:
   Patatesleri haşlayıp eziyoruz, soğanı yemeklik doğrayıp kavurduktan sonra payates, tuz ve pulbiberi de ilave edip karıştırıyoruz. İç harcımız sogurken hamuru yoğuruyoruz.
   Yumurta, su ve tuzu karıştırıp unu ekleyerek yoğuruyoruz ve sert bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ikiye ayırıyoruz ve oklava veya merdane yardımıyla açıyoruz. Normal boy su bardağının ağzıyla daireler kesiyoruz. İçine patatesli harçtan koyup kapatıyoruz D şekli vermiş oluyoruz. Az yağ ve tuz koyduğumuz kaynar suda 2-3 postada haşlıyoruz. Hepsini aynı anda haşlarsak hamur olabilir. Birkaç dakikada haşlanıyor. Haşlananlar yukarı çıkıyor. Kevgir yardımıyla alıp sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla  sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder