11 Eylül 2016 Pazar

Bayram Çöreği

Malzemeler:

* 1 lire süt
* 1 paket margarin
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1.5 paket kuru maya
* 1 yemek kaşığı çörekotu
* 1.5 tatlı kaşığı tuz
* alabildiğince un

Yapılışı:

    Ilık sütle, oda sıcaklığındaki margarini, sıvıyağı bir kapta karıştırıyoruz. Unu, mayayı, çörekotunu ve tuzu da ilave ederek yoguruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için ılık bir yerde 45 dakika dinlendiriyoruz. Hamur kabardıktan sonra, 4 parçaya bölüp her parçayı silindir şeklinde yuvarliyoruz. Üzerine bastırıp avuç içi büyüklüğünde kareler şeklinde kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder