8 Mart 2021 Pazartesi

Japon Cheesecake

 Malzemeler:

* 5 adet yumurta 

* 1 su bardağı şeker 

* 1 paket labne (200 gr)

* 50 gr. tereyağı 

* 1/2 limon ve suyu

* 1/2 su bardağı ılık süt 

* 3/4 su bardağı un

* 4 yemek kaşığı mısır nişastası

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Beyazlarını mikserin yüksek devriyle 5 dk kadar çırpıyoruz. Şekeri azar azar ilave edip kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Başka bir kaba da sarılarını koyup çırpıyoruz, daha sonra tereyağı, süt, labne, vanilyayı, limon suyu ve kabuğunun rendesini koyup biraz daha çırptıktan sonra unu ve nişastayı eleyerek ekliyoruz, kabartma tozunu da koyup çırptıktan sonra,yumurtanın aklarını spatula yardımıyla dıştan içe doğru karıştırarak yediriyoruz.

Diğer taraftan kelepçeli kek kalıbının dışını alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Kalıbın içini de yağlı kağıtla kaplıyoruz ve kağıdı biraz yağlıyoruz. Büyük bir tepsinin içine yarısı dolacak kadar suyla dolduruyoruz (Keki su buharında pişirmiş oluyoruz).Karışımı kek kalıbının içine döküp hafif sallayarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz. Kalıbı tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 150 -160 dereceli fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Kek ılınınca kalıptan çıkarıyoruz. Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder