27 Ekim 2018 Cumartesi

Açma

Malzemeler:
* 2 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 2 küçük paket kuru maya
* 2 adet yumurta (sarısı üstüne)
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı tuz
* Alabildiği kadar un
* 50 gr. tereyağı veya margarin

Yapılışı:
    Süt, su ve sıvıyağı karıştırıp içinde mayayı eritiyoruz. Yumurta akını, şeker ve tuzu da ekledikten sonra azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Elimizle açıp içine 2 fındık büyüklüğünde yağı yediriyoruz ucundan başlayıp kıvırıyoruz ve rulo haline gelen hamurun ucunu yapıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 20 dk pisiriyoruz. Yumuşacık miss gibi açmalar hazır. Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder