2 Ağustos 2015 Pazar

Schnitzel

Malzemeler:
* 2 adet tavuk göğüs
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağından az galeta unu
* 2 yemek kaşığı un
* kızartmak icin sıvıyağ
* tuz
Yapılışı:
       Tavukları enlemesine üçe bölerek inceltiyoruz. Böylece 6 parça tavuğumuz oluyor. Bir kaba yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Diğer kaba unu, diğerine de galeta ununu koyuyoruz. Tavukları yıkadıktan sonra önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa buluyoruz. Teflon tavaya üçte biri dolacak kadar sıvıyağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Tavukları harlı ateşte arkalı önlü 5'er dakika pembeleşene kadar kızartıyoruz. Nefis çıtır tavuklar hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder