8 Ocak 2015 Perşembe

Salçalı Pirinç Pilavı

Malzemeler:
* 1 su bardağı pirinç
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 su bardağı tavuk suyu veya normal su
* tuz ve karabiber
Yapılışı:
     Pirinci yıkıyoruz. Seramik veya teflon tencereye sıvıyağı koyup biber salçasını kavuruyoruz. Daha sonra tereyağını ekleyip pirinçleri ilave ediyoruz. Pirinçler de renk değiştirmeye başlayınca (salçanın yanmamasına dikkat ediyoruz) suyu, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp kapakla tencerenin altına havlu kağıt koyuyoruz. 10 dakika dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Tavuk yemeklerinin yanında lezzetli bir pilav oluyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder